Бутони китайської троянди - це чудовий самостійний напій та найпопулярніша чайна добавка в Китаї до Пуеру та червоних чаїв. При заварюванні троянди як самостійний напій заварювати її потрібно трохи довше. На одну заварку вам знадобиться 3-4 грами рожевих бутонів.Спочатку заварка дасть майже прозорий настій. Наступні будуть ніжно-рожевого кольору.
Якість бутонів китайської троянди оцінюється по їх цілісності і кольором. Вони мають бути пружні та яскраві.
Бутони китайської троянди цікаво заварювати з Шу (чорним) Пуером та червоними чаями. Як би сильно ви не любили Пуер, рано чи пізно ви звикнете до нього та перестанете так яскраво відчувати смак напою, саме в той момент спробуйте додати в Пуер кілька трояндочок та відкрийте для себе нову палітрку смаків.
Порція: 3-4 грами бутонів на чашку 350 мл та ще стільки ж - на чайник.
Час заварювання: 3-5 хвилин при температурі 90-95 ° C.
Особливі умови: заварювати декілька раз. При подальшій заварці дає ніжно-рожевий відтінок.