Чорний чай, ароматизований листям меліси, чебрецю, липи, лимоннику та пелюстками рожевої волошки. Також містить шматочки ананасу й цедру апельсина.
Смак і аромат
Домінуючим акцентом в ароматі є меліса, решта складових доповнюють букет вражень, зокрема, знайомі з дитинства чебрець і липа. Екзотичний ананас і цитрусові ноти роблять власний “внесок” у картину смаку.
Корисні властивості
Чай “Чебрець-Меліса” гармонійно поєднує в собі користь для здоров’я та приємний смак. Він, зокрема, покращує активність діяльності мозку, має заспокійливий вплив на організм, використовується для профілактики кишкових розладів. Завдяки рослинним складовим чайного міксу, вживання готового напою покращує увагу, підвищує працездатність, знімає втому. Під час лікування респіраторних захворювань чай може виступати в ролі природних ліків, адже має жарознижувальну дію.
Заварювання
Для чаювання варто скористатися одним із способів заварювання чорного ароматизованого чаю: одна ч.л. на 350 мл води, і ще одна додаткова - на чайник. Час заварювання: 2-3 хв. за температури 95°C. Особливі умови: заварювати можна 2-3 рази.
З чим смакує краще
Якщо під час чаювання використовувати підсолоджувачі, найдоцільнішим буде натуральний мед: буде достатньо однієї неповної ч.л. на 250 мл теплого напою. У разі додавання меду бажано дотримуватися температури не вище 40°C, - для того, щоб збереглись всі його корисні та поживні властивості, а також, щоб не “перебити” смак самого напою.