Зв'язаний або квітучий чай є зв'язкою висушеного чайного листя, акуратно згорнутих навколо сухих квітів, одного або декількох. У момент заварювання вони розкриваються у гарну композицію.
Виробляють квітковий чай виключно ручним способом здебільшого у китайських провінціях Хунань, Сичуань та Фуцзянь. В основному для нього беруть листя зеленого чаю та квіти різних рослин: гібіскусу, хризантеми, жасмину, лілії, лаванди, півонії, камелії, лічі, конюшини, календули.
Спочатку листочки сортують, потім збирають однакові по довжині в пучки, всередину яких поміщають підсушену квітку.
Скріплюють чайне листя, використовуючи бавовняні або шовкові нитки. Готові заготовки вкладаються в нейлонову тканину, після чого їм надають потрібну форму, в основному, кульки, і відправляють у піч для сушіння за температури 90°С.
Чай Червона красуня – один із представників цієї категорії, що забезпечує і естетичну, і смакову насолоду.
Склад
Чай складається з чайного листя вищого гатунку та висушених квітів лотосу та жасмину.
Колір, аромат, смак
Настій має світлий, практично прозорий колір із насиченим яскравим ароматом із квітковими нотками. Смак глибокий, бархатистий з вираженими деревними нотками та легким вершковим післясмаком.
Корисні властивості
Найбільш корисним із усіх чаїв китайці визнають білий чай, що містить величезну кількість антиоксидантів. Також, багато вітамінів та інших корисних речовин міститься у квітках жасмину та лотосу. У зв'язку з цим напій:
- забезпечує омолоджуючий ефект;
- покращує процеси метаболізму;
- є гарною профілактикою онкозахворювань;
- покращує стан волосся та шкірних покривів;
- підвищує здатність клітин регенерувати;
- покращує обмін речовин;
- підвищує імунітет;
- сприяє зниженню ваги;
- надає зміцнюючу дію на судини;
- вгамовує спрагу.
Спосіб заварювання
Важливо використовувати скляний посуд. Ємність слід попередньо обдати окропом, після чого залити в неї 150 мл води, температура якої 85-95° С, і опустити туди бутон. Через 3-4 хвилини квітка розкриється повністю і можна розпочинати чаювання.
Особливі умови: заварювати можна до 4 разів.
Подаруйте собі дивовижний ніжний напій та отримайте насолоду від його надзвичайного смаку!