Чорний цейлонський чай зі шматочками дині, ананаса, манго, пелюстками соняшника та волошки.
Походження
В перекладі з мови ньянджа, яка поширена у Південній Африці, назва “чічако” означає “це воно” або “те, що треба”, оскільки чай “Чічако” дарує позитивний настрій на цілий день.
Смак і аромат
Головну роль у створенні вишуканого смаку чайного напою грає манго. В той час, коли цей екзотичний солодкий фрукт є основною яскраво вираженою нотою, його природно доповнює помірна класична терпкість чорного чаю. Разом із тим, тонкі аромати дині та ананасу “відповідають” за відтінки в цій чайній композиції.
Корисні властивості
Чай ефективно тонізує організм, покращує обмін речовин і має оздоровчий вплив на роботу серцево-судинної системи, а також на стан капілярів. Напій, завдяки складовим, містить вітаміни, у тому числі, вітамін Р та мікроелементи. З самого ранку чаювання з “Чічако” нормалізує енергетичний стан та налаштовує на добрі емоції. Чудовий настрій, відчуття гармонії зі світом, - “Чічако” заряджає позитивом на цілий день.
Заварювання
Посуд потрібно обдати окропом та насухо витерти. Додати 1 чайну ложку чаю (5-7 грам) на чашку ємністю 350 мл та ще одну додаткову – на чайник. Настоювати 2-3 хвилини при температурі 95°C. Заварювати варто лише один раз.
З чим краще смакує
Під час ранкового чаювання до сніданку можна додати сирні пончики, смажені в олії до рум’яної скоринки та посипані цукровою пудрою.