Чорний чай із ягодами журавлини, полуниці, ізюмом і пелюстками троянди. Має вишуканий аромат бразильських ягід асаї.
Походження
Асаї, що входять до складу чайного напою, - національна гордість Бразилії. Тропічні ягоди, які нагадують чорні перлинки, ростуть на пальмових деревах, тож збір плодів потребує вправності та неабияких витрат енергії.
Цікавий факт
Вважається, що ягоди асаї зростають у Бразилії вже кілька тисяч років. У 1990-х роках вони були вперше завезені до Північної Америки.
Корисні властивості
Детально вивчивши склад асаї, вчені запевняють, що ягоди мають цілющі та омолоджуючі властивості, і що вживання цих плодів сприяє зміцненню імунітету.
Наявність чаю “Асаї” в щоденному раціоні покращує циркуляцію крові, а значний вміст ліпідів, вітаміна Е, мінералів та антоціаніну дозволяє протистояти накопиченню “поганого” холестерину. Користь антоціанінів полягає також у зниженні ризику серцевих захворювань у жінок, що доведено низкою досліджень.
Смак і аромат
Чорний чай “Асаї” поєднує смаки журавлини, полуниці, родзинок та асаї. Пелюстки троянди додають смаковій композиції тонкощів, а от свіжий аромат екзотичних ягід дехто порівнює з ароматом шоколадно-горіхового десерту, що врівноважує смакові враження.
Заварювання:
1 порція: чайна ложка чаю на 350 мл води і ще одна - на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Особливі умови: заварювати можна 2-3 рази, після першого заварювання не варто залишати заварку у рідині, краще перекласти її в окремий посуд.
Споживати чай можна у будь-який час. Якщо втримаєтесь від додавання цукру та інших підсолоджувачів, матимете змогу чіткіше відчути смак напою та розрізнити його відтінки.