Походження
Сформований у вигляді плитки оолонг “Да Хун Пао” походить із Китаю, і є одним із найвідоміших і найпрестижніших сортів китайського чаю. Сировина для нього народжується на північному заході провінції Фуцзянь, у горах Уїшань. Напій славиться на весь світ складним смаком і вишуканістю.
Смак і аромат
Багатий і насичений смак “Да Хун Пао” починає розкриватись із тонких фруктових нот, а в ароматі наявні риси хлібної скоринки та апельсинової цедри. Напій у готовому вигляді достатньо щільний, з терпкуватим акцентом, проте природна м'якість і довгий солодкий післясмак тримають палітру вражень збалансованою. Справжній смак “Да Хун Пао” проявляється після того, як вода злита двічі. Доки цього не сталося, можна налаштуватись на чаювання, насолоджуючись ароматом, кольором, атмосферою, а вже під час третього настоювання напій буде придатний для куштування. Легкі карамельні та медові ноти, вишуканий цитрусовий аромат тощо, – в “Да Хун Пао” ці тонкощі будуть проявлятись по черзі.
Корисні властивості
Оолонг “Да Хун Пао” має у складі достатню кількість поліфенолів, які регулюють ліпідний обмін у клітинах. Вживання чаю сприяє поліпшенню травлення, очищенню печінки та покращує стан нервової системи. Напій містить певну кількість кофеїну, що дозволяє підтримувати бадьорий стан протягом дня. Вечірня ж чайна церемонія з “Да Хун Пао” у головній ролі дарує приємне розслаблення та відчуття гармонії.
Як заварювати
Заварюючи чай “Да Хун Пао”, можна взяти за основу традиційний китайський спосіб:
1. Використовуйте глиняний або порцеляновий чайник.
2. Розігрійте чайник і чашку, обдавши окропом, після чого злийте цю воду.
3. Залийте заварку гарячою водою температурою приблизно 95-100°C.
4. Перше настоювання має тривати від 30 с до 1 хв, після чого час настоювання можна збільшити.
Чай “Да Хун Пао” варто заварювати від 5 до 7 разів, щоб розкривати нові риси смаку та аромату з кожною наступною чашкою.