Дімбула

Походження

Дімбула – назва одного з головних регіонів, де розташовані чайні плантації Шрі-Ланки (о.Цейлон). Саме на честь цих етнічних зв’язків ту ж саму назву отримав і чай, який тут відповідально вирощують і турботливо збирають. До речі, роблять це, починаючи з кінця XIX століття, адже відомо, що перші чайні плантації на висоті 1000-2000 м над рівнем моря тут з’явилися у 1870 році.

Класичний зелений чай “Дімбула” сорту GP1 створюється за старовинною технологією, за умовами якої чайне листя прожарюють на пательні. Для цього використовують лише верхні листочки: іх обробляють без процесу окиснення, після чого скручують у щільні завитки. Дотримання найсуворіших вимог щодо якості забезпечує Чайна рада Шрі-Ланки - верховний гарант чайної галузі.

Унікальні смакові та ароматичні риси чайне листя отримує завдяки кліматичним особливостям: сухій та прохолодній погоді та мусонам. Взимку вітер з Індійського океану спрямовує свій подих із суші на водний простір, а влітку з океану на сушу. Саме такий повітряний обмін утворює неповторні кліматичні умови, сприятливі для чайних плантацій.

Смак і аромат

Після заварювання витончено скрученого листя утворюється напій мідно-золотистого кольору з міцним насиченим ароматом. Під дією води щільно згорнуті чайні листочки розкриваються та передають чаю всі свої найкращі властивості.

Вплив на організм

Цейлонський зелений чай “Дімбула” огорне теплом у прохолодний ранок та надасть бадьорості, якої вистачить на цілий день.

Заварювання

Звертаємо увагу, що способів заварювання існує декілька. Який саме обрати, – можна вирішити після власних спроб.

Один із способів

Для заварювання порції чаю (на 150 мл води) варто використати 1 чайну ложку заварки. Температура води бажано, щоб досягала близько 70-80°C. Час настоювання для першого чаювання, максимум, 1 хвилина. Наступні – не більше 2-3 хвилин.

Категория: