Сьогодні любителям чаю вже недостатньо натурального насиченого аромату та смаку цього дивовижного напою. Щоб вподобані сорти набули нового відтінку, стали унікальними, неповторними, посилили та збагатили смакові та ароматичні властивості, використовуються натуральні рослинні добавки і гомфрена одна з них.
Опис
Гомфрена (Gomphrena) – рослина із сімейства амарантових. У деяких випадках її називають "золотий амарант".
Квіти гомфрени довго зберігають первісний вигляд. Вони чудово виглядають і після висушування. У Китаї ж гомфрена використовується і як сировина для чаю, і як добавка до основного напою, який виходить не лише смачним, а й корисним для організму.
Особливості
Гомфрену можна заварювати самостійно. Такий чай дуже ароматний та насичений, має бордовий відтінок. При використанні її в якості добавки, чай будь-якого сорту отримує абсолютно нові смакові та ароматичні нотки. Напій набуває приємної ягідної кислинки, незначних прянощів та незабутнього запаху сухих трав.
Корисні властивості
Квітки гомфрени є відмінним загальнозміцнюючим засобом. Вони дозволяють:
- підвищити захисні функції організму;
- вилікувати кашель при простудних захворюваннях;
- зменшити напад при бронхіальній астмі;
- відновити функції печінки.
Напій освіжає у спеку і зігріває у прохолодну погоду.
Спосіб заварювання
Настій із гомфрени готується з розрахунку 4-5 бутонів на 200-500 мл гарячої води (але не окропу). Настоювати необхідно до 10 хвилин. Можна експериментувати, змінюючи пропорції та час витримки за смаком.
Подаруйте собі хвилини радості та насолоди з чудовим, ароматним та дуже корисним напоєм!