Чорний класичний чай високої якості з високим вмістом теїну (чайного кофеїну). Має легкий медовий аромат і солодкий присмак.
Цікаві факти
Смак чорного чаю «Кенія крупнолистовий» позбавлений надмірної гіркоти. Залежно від концентрації, готовий настій може мати забарвлення від помаранчевого до шоколадно-червоного.
Смак і аромат
Чайні плантації Кенії, що прогріваються щедрим тропічним сонцем, – гарні природні умови для вирощування чорного чаю. Крупнолистовий чай має багато шанувальників завдяки смаковим якостям і довершеному ароматичному букету. Аромат чаю “Кенія крупнолистовий” поєднує згадку про соковиті фрукти та ноту шкірки зеленого горіха. Післясмак напою розчиняється в теплих хвилях квіткового меду.
Корисні властивості
"Кенія крупнолистовий" природним чином стимулює мозкову активність за рахунок L-теаніну, що покращує роботу мозку і поліпшує концентрацію уваги. Різниця між кавою, яка відома пробуджуючою дією, і чорним чаєм очевидна: кава бадьорить через короткий проміжок часу, але недовго. Чорний чай діє м'якше, повільніше й безпечніше для організму, і водночас надійно забезпечує його зарядом енергії.
В жаркі дні охолоджений чай добре тамує спрагу, а в прохолодні дні, – у вигляді гарячого свіжозавареного напою, – подарує тепло і гарний настрій.
Заварювання
Один із способів заварювання чорного класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати один раз.
З чим смакує краще
Класичний чорний чай добре поєднується з лимоном та корицею, медом, молоком. Щодо смачних доповнень, варто спробувати до чаю пиріг на згущеному молоці.