Вишукана та улюблена індійська класика. Має ніжний злегка терпкуватий смак та витончений і знайомий аромат.
Особливості створення
Розмір, свіжість і цілісність листя, відсутність гілочок та сторонніх домішок, – якість сировини для чаю “Крупнолистовий (Індія)” вимірюється, зокрема, й цими параметрами. В процесі збору та виробництва сировини листя залишають цілим, обережно висушуючи та скручуючи його. За рахунок такої обробки у майбутньому напої зберігається максимум корисних речовин.
Смак і аромат
Індійський крупнолистовий чорний чай у завареному вигляді має темно-бурштиновий колір, щільний насичений смак та
терпкуватий приємний присмак. Довершує незабутні враження знайомий витончений аромат. Для повноцінного заварювання напою потрібно дещо більше часу, ніж для середньо- та дрібнолистових купажів. Післясмак достатньо довгий, тонкий, з нотою свіжості.
Оздоровча дія
Крупнолистовий чай (Індія) містить достатню кількість антиоксидантів, що захищають організм від бактерій. Він покращує травлення, виводить зайву рідину з організму та загалом здійснює позитивний вплив на здоров’я. Присутні у складі напою цілющі сполуки дарують ясність думкам, гармонізують емоційний стан і покращують працездатність.
Заварювання
Щоб отримати насичений темно-бурштиновий напій, можна скористатись одним із способів заварювання чорного класичного чаю. Для порції: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати один раз.
З чим смакує
Під час сніданку до індійського чаю можна додати солоні сирники із шпинатом. Приємного чаювання!