Лазуровий розсип

Один із різновидів всесвітньо відомого білого весняного чаю Пі Ло Чун, який отримав свою назву за характерний відблиск сухого чаю та досконалий м’який смак.

Походження

Білий чай із китайської провінції Цзянсу – “Лазуровий розсип” – створюється з найтонших і найніжніших бутонів та чайних бруньок, зібраних та оброблених виключно вручну. Під час скручування листя майстер чайних справ використовує п’ять рухів руками, повторюючи їх тричі, – таким чином листя набувають форму спіралі, а, контактуючи з водою під час заварювання, розкриваються.

Чайні плантації місцевості Цзянсу межують із фруктовими деревами. Аромати квітучих дерев, що панують навколо, дарують чайним кущам свої обійми, наділяючи майбутній чай особливими властивостями.

Смак і аромат

Білий чай “Лазуровий розсип” відомий своїм яскравим характером. Смак напою починає розкриватися з нот незрілих плодів дерева і поступово перетворюється на ніжний солодко-квітковий. Післясмак тривалий, ароматний і трохи димний.

Оздоровчі властивості

Чай Пі Ло Чун багатий на цінні сполуки, що допомагають зміцнити імунітет. Напій має тонізуючу дію, сприяє активізації розумової діяльності, добре бадьорить.

Заварювання

Для заварювання варто використовувати м’яку воду. Оптимальна температура: 80°C. На 300 мл рекомендовано брати 2-3 чайних ложки заварки. Є й незвичний спосіб заварювання: замість заливання водою суміш сухого чайного листя додати у вже налиту воду. Медитативне задоволення забезпечене!

Категория: