Мате "NARANJA" (з апельсином)

До складу чаю входять: мате зелений, цедра апельсина та екстракт апельсина.

Смак і аромат

Напій має апельсиново-трав’яний смак, аромат – солодкий цитрусовий. Додавання апельсинової цедри надає чаю свіжого фруктового відтінку та збагачує його аромат.

Корисні властивості

Одна з важливих корисних властивостей чаю мате “Naranja” (апельсин) – підтримка імунної системи, адже вміст вітаміну С допомагає під час боротьбі зі шкідливими бактеріями та вірусами. Наявність вітамінів, мікроелементів та амінокислот зумовлює загальнозміцнюючий вплив напою на організм.

Не менш значущою оздоровчою властивістю чаю “Naranja” (апельсин) є сприяння концентрації на потрібних задачах, а також збереження якості фокусування думок. Мате “Naranja” (апельсин) також допомагає зберегти протягом дня бадьорість і енергійний стан.

Тонкощі традиції: себадор

Кожна країна та регіон мають власні унікальні традиції, історії та особливості, пов’язані з чаєм мате. Але, коли йдеться про правила автентичного чаювання, без себадора – людини, яка правильно заварює суто чай мате, дотримуючись всіх тонкощів і пропорцій, – не обійтись. За колоніальних часів заможні родини Аргентини мали особистих себадорів. Так вимагала традиція, і аж ніяк не соціальний статус чи невміння заварювати напій. Можливо, для мешканців європейських країн це видається дещо дивним, проте до сьогодні в країнах Південної Америки проводяться змагання себадорів.

Заварювання: європейський спосіб

Для заварювання європейським способом 2,5 ст. л. чайної суміші засипаємо у прогріту та висушену ємність, в яку додаємо 500 мл води (температура 95°С). Залишаємо настоятися 4-5 хвилин.

Зварювання: традиційний спосіб

Якщо ж ви вирішили застосувати автентичний спосіб, вам знадобляться калабас і бомбілья. Чайну суміш насипаємо у калабас на 2/3 частини чаші. Накриваємо рукою або кришкою та струшуємо. Під нахилом вставляємо соломинку-бомбилью та насолоджуємось смаком. Приємного чаювання!

Категорія: