Походження
Назву напою перекладають як “Ворсисті вершини з Жовтої гори”, адже схід Китаю, зокрема гірські схили місцевості Хуаншань, протягом тисячі років є колискою для сировини, з якої народжується чай “Молочний Мао-Фенг“. Урожай чаю, зібраний навесні на початку квітня, складається з молоденьких бруньок, вкритих легенькими ворсинками, і двох верхніх листочків.
Смак і аромат
Чорний елітний чай з високим вмістом чайної бруньки і натуральним вишуканим молочним ароматом захоплює насиченим м’яким смаком, а тонізуючі властивості напою викликають щире задоволення. Солодкий смак, легка гіркуватість та вишуканий молочний присмак, – свого роду, візитівка “Молочного Мао-Фенгу“.
Корисний вплив
Настій чаю дозволяє організму ефективно зняти стрес та усунути втому, а також сприяє очищенню “фільтрів” організму, – печінки та нирок. Вживання напою покращує травлення та прискорює одужання під час простудних захворювань.
Заварювання
Один із способів заварювання чорного ароматизованого чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Особливі умови: заварювати 2-3 рази.
Другий спосіб: обполоснути заварник окропом, після чого на порцію заварки 5-7 г використати 200 мл води. Бажано, щоб вода була нагрітою до 80°С. Після 10-15 с злити “першу” воду, налити свіжу (тобто, теж 80°С) і зачекати 15-20 с, після чого розлити чай у чашки.
Як краще смакує
Якщо ви точно переконалися, що насолодились чистим смаком чаю “Молочний Мао-Фенг” вдосталь, можна додавати смаколики: мед, згущене молоко або цукерки.