Походження
Алі-Шань – хребет із вісімнадцяти гір і один з найвідоміших регіонів вирощування чаю, розташований у центральній частині Тайваню. Місцевість відома щільною хмарністю, красивими вершинами та давніми насадженнями кипарисів і вишень, де мешкає безліч птахів. Тайванські майстри чайних справ з обізнаністю та турботою доглядають за чайними рослинами.
Смак і аромат
Смакова палітра напою"Зелений Алішань оолонг" та його ароматичні особливості створюють атмосферу, що дозволяє відчути спокій і гармонію гірських вершин. Готовий настій чаю має насичений смак та аромат, схожий на польові трави, в якому пізніше розкриваються відтінки квітів і злегка пряні деревні ноти. Трав'яні акценти також можна знайти у післясмаку.
Корисні властивості
Гамма-аміномасляна кислота (ГАМК), яка входить до складу чаю Зелений Алішань оолонг, є корисною речовиною, що бореться зі стресом і тривогою, заспокоює та розслаблює. Серед її властивостей є здатність нейтралізувати надлишок кислотності, що позитивно впливає на здоров’я шлунку за наявності розладів травлення. Чай також багатий на антиоксиданти, які сприяють покращенню стану імунної системи.
Заварювання
Під час приготування Зеленого Алішань оолонгу важливо дотримуватись деяких правил. Закип'ятіть воду та дайте їй трохи постояти – до 85-90°C. Покладіть чайну ложку сухої заварки в чашку, залийте водою і зачекайте 2 хвилини. Після цього позбудьтеся першого наливу і залийте чай водою знову, давши йому настоятися 7-8 секунд. Чай готовий до споживання. Особливі умови: заварювати 3-5 разів.
Спробуйте влаштувати особисті експерименти з часом заварювання та кількістю заварки, і вам обов’язково відкриється власний найкращий спосіб приготування цього оздоровчого та тонізуючого напою.
Із чим смакує
Чай відмінно поєднується з легкими снеками, фруктами і солодощами. Ніжний смак і аромат роблять його відмінним вибором для тих, хто цінує легкість і делікатність напою. Він також може вживатися окремо, як самодостатній чай для релаксації та насолоди.