Пуер – чай, відомий та популярний у Китаї протягом не однієї тисячі років. Але експортувати його почали із південно-західної частини Китаю (нині це провінція Юньнань) приблизно 1400 років тому. Продукцію доставляли до Тибету, де обмінювали її на коней. Розсипний чай у зв'язках закріплювався на спинах в'ючних тварин і таким чином перевозився через Гімалаї. Шлях був не лише складним, а й довгим. Іноді на доставку чаю до кінцевого пункту призначення витрачалося більше року. Згодом стало зрозуміло, що транспортувати чай краще у пресованому вигляді. Так його можна взяти із собою більше. До того ж, у такому вигляді продукт краще зберігатися та більш затребуваний. Щодо покупців, то вони для себе відзначили й покращені смакові якості. Приготовлений напій набагато насиченіший і цікавіший за листовий продукт.
Сьогодні пресований Шен Пуер отримав популярність і визнання у всьому світі не лише завдяки своєму смаку та аромату, але й цілющим властивостям.
Склад
Для виготовлення витриманого Шен Пуера NORMAL "Медаль" використовують велике молоде чайне листя.
Колір, аромат, смак
Настій прозорий з характерним жовто-зеленим кольором та яскравим, повітряним, теплим ароматом та солодкуватим смаком із фруктовими нотками.
Корисні властивості
У Китаї вважається, що Шен Пуер попереджає розвиток ракових клітин, а також допомагає при отруєнні. Його застосовують для поліпшення стану при проблемах із кишківником та вірусних захворюваннях. Крім перерахованого напій:
- має дезинфікуючі властивості;
- виводить із організму токсини;
- нормалізує обмін речовин;
- спалює жирові клітини;
- заспокоює, надає розслаблюючу дію;
- допомагає сконцентруватися.
Спосіб заварювання
Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6.
Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!