Напівферментований кенійський чай, вирощений із легендарного сорту Purple, вражає свою унікальність і смаковим багатством. Пурпуровий Лу вирощують високо в горах, завдяки чому напій має підвищений вміст активних речовин.
Походження
Суворі умови високогір'я з розрідженим повітрям, сухим кам'янистим грунтом і палючим сонцем є доволі екстремальними для зростання чайного листа, проте у рослин вистачає сил виробити потужні антиоксиданти та інші корисні речовини, щоб щедро обдарувати ними майбутній напій.
Смак і аромат
Чай відрізняється пурпуровим кольором настою, який посилюється при додаванні лимона. Пурпуровий Лу – оолонг, відомий оригінальним насиченим смаком і різким, яскравим ароматом. У багатому букеті відтінків можна відчути приємні солодкуваті ягідні риси та ноти квітучого різнотрав’я. В подальшому розкриваються й деревні акценти. Цікавий пурпуровий колір настою додає напою загадкової привабливості.
Корисні властивості
Кенійський пурпуровий чай відзначається високим вмістом рослинних складових – антоціанів, які мають потужні антиоксидантні властивості, відомі протизапальною дією і оздоровчим впливом на судини. Поліфеноли, що містяться в чаї, здатні пригнічувати ріст шкідливих бактерій і водночас сприяти розвитку корисних бактерій в кишечнику.
Спосіб заварювання
Рекомендований спосіб заварювання: 1 чайна ложка чаю на 350 мл води при температурі 85°C, настоювати протягом 3-5 хвилин. Допускається повторне заварювання кілька разів, що дає можливість розкрити різні смакові аспекти чаю. Вода має бути м’яка, чиста, відфільтрована, а посуд – прозорий, прогрітий і сухий.
Із чим смакує
“Пурпуровий Лу” – це напій із оригінальним смаком та ароматом, який можна споживати самостійно, щоб насолодитися його глибиною та загадковістю. Проте, за бажання, можна спробувати поєднати чай із сезонними фруктами, – яблуками та/або персиками.