Равлик з Їву

Чай “Равлик зелений з І-ВУ” цінують шанувальники напою з усього світу. Свою назву він отримав завдяки формі чайного листя, кожен з яких скручується вручну саме у формі “равлика”.

Походження

Вирощують і збирають сировину для чаю “Равлик зелений з І-ВУ” в мальовничому місці – провінції Тянгсу, Китай. Місцевість достатньо захищена від небажаного впливу цивілізації, а стан екології повністю відповідає нормам і вимогам щодо вирощування цілющих рослин.

Історія походження чаю “Равлик зелений з І-ВУ” йде в глиб століть, до часів династії Мін. Є думка, що захоплення чайними “равликами” почалося ще у ті давні часи, коли чай виготовлявся майстрами виключно для освіченої китайської знаті. Хто саме вперше вирішив скручувати чайне листя, надаючи йому вигляд гранул-”равликів”, зараз визначити неможливо. Проте відомо, що така екологічна форма використовувалася у Піднебесній ще у XIV столітті.

Смак і аромат

Природний глибокий смак з ледве відчутною кислинкою має приємне солодкувате завершення. Аромат чаю насичений легкими квітковими нотами, колір настою – жовто-зелений. Чай має сильний тонізуючий ефект.

Оздоровчий вплив

Зелений чай є природним засобом для профілактики багатьох захворювань. Завдяки мінімальній обробці у чайному листі зберігаються всі корисні властивості, які в подальшому потрапляють до цілющого напою, багатого на вітаміни та мікроелементи. Такі речовини як фтор, фосфор і кальцій перебувають у легкому для засвоєння вигляді, а стан бадьорості є додатковою перевагою вживання чаю.

Заварювання

Один із способів заварювання класичного зеленого чаю з розрахунку на одну порцію: чайна ложка чаю на 350 мл води та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.

Також пропонуємо спробувати інший спосіб: використовуйте воду температури 70-80°C і час настоювання 3-4 хвилини. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Категорія: