Зелений класичний чай із специфічним ароматом морських водоростей, що має сильний тонізуючий ефект. Саме цей сорт японського чаю став відомим і популярним у Європі, починаючи з кінця шістдесятих років минулого століття.
Походження
Східна частина японської префектури Сідзуока, де розташована гора Фудзі та чайні поля, відрізняється порівняно теплим кліматом. Але сонце швидко ховається за гірськими верхівками, і його нестача разом із суттєвими перепадами денних та вечірніх температур загартовують чайне листя під час зростання. Густі ранкові тумани зволожують чайні паростки, оберігаючи їх від заморозків.
Під час створення японського зеленого чаю сенча листя злегка пропарюють, щоб зупинити процес окислення. Після цього їх обережно скручують, надаючи характерну форму тонких “гілочок”, що мають дуже тендітну структуру. Робота виконується лише вручну і вимагає від майстрів великої уважності та досвіду.
Наприкінці обробки листя підсушують гарячим повітрям, знижуючи вміст вологи. Ця процедура дозволяє зберігати їх довгий час та посилює аромат.
Смак і аромат
Напій має насичений зелений колір з відтінком перламутру, відрізняється повнотою та свіжістю смаку, який майже позбавлений терпкості. З перших секунд відчувається яскравий та повний енергії аромат зелені, що поєднується з характерними для “Сенчі” трав’янисто-ігристими акцентами.
Оздоровчий вплив
В якісному зеленому чаї “Сенча” присутні потужні антиоксиданти, що підтримують в організмі обмінні процеси на належному рівні. Природний чай також багатий на біологічно активні катехіни, здатні захищати людину від низки бактерій і вірусів та зміцнювати імунітет.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого класичного чаю “Сенча”: для однієї порції потрібна чайна ложка чаю на 350 мл води та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.