Шен пуер "Зелений листок"

Пу ер - китайський постферментований чай родом з провінції Юннань. Цей чай з певною витримкою, чим вона більша, тим пу ер вважається краще. Згодом якість пуеру стає тільки краще, на відміну від інших видів чаю, які, як правило, з часом втрачають свою користь і смак. «Приготований пуер» або шен пуер - пуер, що пройшов прискорену ферментацію. Заварювання: Як і будь-який чай - пуер вимагає витримки стандартних доз, і дотримання декількох правил заварювання. Вершина мистецтва пресованих Шен пуерів - преований пуер-листок. Цієї порції достатньо на чайник 600 мл, або на велику чашку, для тих , хто любить міцніший напій.

В середньому закладають 6 г на 150 мл гарячої води. Промивання проводиться дуже швидко, киплячою водою, таким чином, досягається видалення пилу і дезінфекція. За часом настоювання можливі варіанти, коли цей чай заварюється по 2-3 хвилини - 2-3 рази.

Категорія: