Походження
З давніх часів чай у Китаї сприймається не лише як напій, а й як важлива складова ритуалу, що допомагає пізнати себе, світ і красу природи. Досвідчені майстри чайних справ докладають неабияких зусиль у пошуках збалансованого поєднання смаків і ароматів, створюючи натуральні суміші, тож мистецтво поєднання Шу Пуеру з лавандою має глибоке коріння в традиційній культурі чаювання.
Смак і аромат
На розлогих полях, де земля зустрічається з небом, росте витончена й ароматна лаванда. Об’єднавшись разом із Шу Пуером, вони створюють напій, який не терпить поспіху: ним варто насолоджуватись повільно та усвідомлено. Завдяки вмісту лаванди, ароматизований пуер майже позбавлений характерного “землистого” смаку, а, завдяки особливостям ферментації, злегка гіркий на початку “Шу Пуер з лавандою” перетворюється на захоплюючу подорож у світ рослинних смаків. Напій швидко розкривається, проявляючи м'які риси та природні аромати. Лавандові ноти надають смаку витонченості, завершуючи смакову мелодію вишуканим акордом.
Корисні властивості
Завдяки наявності у складі ефірної олії лаванди, чай позитивно впливає на роботу органів і систем організму. Одна з переваг споживання напою – його тонізуюча дія, а за здатність додавати сил цей чай називають природним “енергетиком”. “Пуер з лавандою” також сприяє усуненню головного болю, покращенню роботи травного тракту, прискоренню обміну речовин та, відповідно, спалюванню зайвих жирів. Вплив напою при цьому є м'яким та акуратним.
Заварювання
Нагріваємо воду до 95°C. На 6 г заварки використовуємо 150 мл води і даємо настоятися 2-3 хвилини. Можна заварювати й проливами, тоді настоювання триватиме 10-15 секунд. Заварювати ”Шу Пуер з лавандою” можна кілька разів, щоразу відчуваючи, як змінюються відтінки смаку та аромату.
З чим смакує
Чай органічно поєднається з десертами, наприклад, крем-брюле чи ягідним тартом, а також пасуватиме до твердих сирів.