Зелений чай із листям та квітами лотоса, ромашкою та гомфреною. Помірний аромат і водночас багатий смак та сильна тонізуюча дія, – впізнавані риси, які забезпечили йому популярність.
Перші згадки
Є думка, що перші загадки про чай датуються IV ст н.е. Деякі дослідники стверджують, що напій з’явився ще раніше, і в той час для його приготування використовувались різні інгредієнти, зокрема, цедра апельсина, м’ята, цибуля, імбир. Щоправда, такий потужний мікс застосовували виключно в медичних цілях. Хоча зараз чай як ліки виписують не дуже часто, компреси з міцним настоєм використовуються й досі: для зменшення жару, больових відчуттів, при запаленнях, опіках тощо.
Корисні властивості
Рослинний мікс із зеленого чаю, листя та квітів лотоса, доповнений ромашкою та гомфреною, має оздоровлюючий вплив на організм. Завдяки антибактеріальним властивостям ромашки напій сприяє одужанню під час гострих респіраторних захворювань. Чашка гарячого чаю «Зелений Хелс-Ті», випита в кінці насиченого дня у домашньому затишку, ефективно знімає втому.
Смак і аромат
Листя і квіти лотоса надають чаю вишуканого квіткового аромату. Ромашка насичує його протизапальними та регенеруючими властивостями, а гомфрена, яка здавна використовувалась у медичних цілях, здатна відновлювати сили і заряджати організм вітамінами.
Заварювання
У прогрітий окропом чайник кладемо по одній чайній ложці заварки на кожну чашку, а також одну додаткову ложку на весь об’єм чайника. Додаємо гарячу воду 90-95°С і залишаємо настоятися протягом 3-5 хвилин. Невелика кількість кориці (на кінчику ножа) додасть напою пікантності.
З чим смакує
Ніжна начинка і тонке хрустке тісто домашніх ролліні з сиром і яблуками разом із чаєм «Зелений Хелс-Ті» стануть смачним сніданком.