Китайський високогірний зелений чай з підвищеним вмістом таніну і катехінів. Примітний своїм сильним тонізуючим ефектом і стійким свіжим смаком. Чайні бруньки не скручуються, піддаються мінімальній обробці.
Походження
Збір сировини у період ранньої весни, мінімальний час між збором та обробкою, турботливо збережені майстрами чайних справ свіжість і корисні властивості, – це головні особливості високогірного класичного чаю. Завдяки органічній технології обробки сировини смак завареного зеленого чаю весняного збору відрізняється свіжістю та м’якістю текстури.
Смак і аромат
Впізнаваність та індивідуальні риси смаку зеленого класичного чаю надають можливість відчути, як на початку чаювання розкриваються освіжаючі ноти. На першому плані – звична трав’янистість чайного листа. Потім тонко та вишукано проявляються смакові відтінки польових квітів та яблук. Можливо, вони з’являться не відразу, але з часом ці риси смаку в напої можна буде впізнати певною мірою.
Дія на організм
Вживання чаю “Зелений високогірний” у теплому та гарячому вигляді надає тілу бадьорості, а свідомості – більшої ясності. Вважається, що вітамін Р, присутній у напої, з користю впливає на рівень проникності капілярів та допомагає позбутися кровоточивості ясен. Незважаючи на те, що суворої норми вживання вітаміну Р не встановлено, його повна відсутність є шкідливою для організму.
Серед решти рекомендацій щодо усвідомленого споживання чаю заслуговує на увагу давня порада китайських шанувальників напою: “Пити чай не на порожнє серце”. Це означає, що під час чаювання шлунок не має бути порожнім.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на об’єм води 350 мл, і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.