Добре відомий в Україні білий чай Бі Ло Чунь високої якості в завершеній жасминовій ароматизації. У китайському чаї “Жасминовий розсип” поєднуються свіжий аромат і м'який насичений смак.
Походження
Білий чай Бі Ло Чунь збирають навесні в ранішні години. Квітки жасмину – у розпал дня. Чай ароматизується природним чином: поруч із висихаючим чайним листям складені купками квіти, – саме з них майбутній запашний напій вбирає п’янкий аромат жасмину.
Смак і аромат
Перші ноти – солодкі квіти жасмина, саме вони найбільше відчуваються на старті. Далі їх доповнюють акценти свіжої зелені, смак стає насиченішим, з ледь помітним відтінком карамелі. Під час чаювання відчувається стан пробудження та бадьорість.
Вплив на організм
“Жасминовий розсип” добре смакує як соло, так і в компанії зеленого, чорного, трав’яного, або іншого чаю. Наявність жасмину має корисний вплив на стан здоров’я: зміцнюється іммунітет, покращуються процеси травлення, знижується рівень “поганого” холестерину тощо.
Заварювання
Китайський чай “Жасминовий розсип” можна заварювати як проливами, так і класичним європейським способом – у чайнику. Спочатку слід обполоснути заварник гарячою водою, щоб зігріти його зсередини. Першу заварку варто злити. Чай можна заварювати до 4 разів.