Жовтий чай (Кенія)

Елегантний ніжний смак чаю з Африканського континенту має унікальний і незвичний характер. Kenya Yellow Tea – це особливий вид чаю, який виробляється в Кенії. Він відзначається довершеним смаком і ароматом, приємно дивує м’якістю і водночас вишуканістю.

Походження

Жовтий чай з Кенії створюється з молодих чайних листочків, які обробляються спеціальним методом, що надає чаю характерного жовтого кольору. Виробництво жовтого чаю є трудомістким процесом, і це робить його доволі рідкісним і цінним.

Смак і аромат

Використання кольору, який додається за спеціальною технологією, дозволяє дещо приховати терпкість напою та посилити його ароматику. Жовтий чай має м’який смак, в якому відчутні солодкість і ніжні квіткові тонкощі, аромат готового настою містить виразні ноти фруктів та меду. Композиція смакових особливостей створює поле для знайомства з різними рисами: додавання молока робить смак чаю “вершковими”, а прянощі додають пікантних акцентів. 

Корисні властивості

Жовтий чай містить антиоксиданти катехіни, які допомагають захищати клітини від стресу, що позитивно відображається на загальному стані здоров'я. Напій багатий і на поліфеноли, які відомі антизапальними властивостями і здатністю підтримувати роботу імунної системи.

Як заварюється

Один із способів заварювання: чайна ложка чаю на чашку 350 мл та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 3-5 хвилин при температурі 85°C. Особливі умови: заварювати 3-5 разів.

Другий спосіб: для заварювання використовуємо воду, температура якої має бути близькою до 75-85°C. На кожну чашку бажано взяти 1 чайну ложку заварки та настоювати протягом 2-3 хвилин. Тривалість настоювання може змінюватись залежно від ваших смакових уподобань. Воду для чаю використовуємо свіжу, подаємо напій у глиняному або скляному посуді, щоб насолоджуватись красою у чашці.

Категорія: