Живе джерело (PI Li Chun)

Живе джерело – один із представників елітних білих чаїв, які високо цінуються не лише в Китаї, а й в інших країнах світу.

Нажаль, коли саме з'явився білий чай, ніхто в наш час сказати не може. Фахівці, які займаються цим питанням, висувають кілька версій. Одні кажуть, що напій вперше почали готувати у шостому столітті нашої ери. Інші стверджують, що він з'явився у дванадцятому столітті. Треті – напій у тому вигляді, в якому він відомий нам, існує лише близько двохсот років. Але більшість чаєзнавців впевнені, що у Китаї його п'ють понад 4 000 років.

Проблема з визначенням віку білого чаю виникла тому, що його в давнину не вважали чаєм. Настій використовувався з лікувальною метою.

Цей сорт відмінно втамовує спрагу і тонізує практично так само, як і енергетичні напої. При цьому він є винятково натуральним продуктом.

Білим його називають у зв'язку з кольором бруньок, покритих ніжними ворсинками. З чайного куща збирають молоді бруньки та листя. При заварюванні листочки розгортаються, набувають свого природного розміру і стандартної форми.

Склад

Зовні сухий чай виглядає, як плескаті щільні спіральки, які сформовані з пухнастих молодих листочків.

Колір, аромат, смак

Напій має смарагдовий, прозорий колір. Аромат чаю свіжий, легкий. Смак ніжний, з медовими та деревними нотками.

Корисні властивості

Чай Живе джерело має безліч позитивних якостей:

  • позбавляє головного болю;
  • допомагає впоратися із депресією;
  • має бактерицидні властивості;
  • виводить із організму холестерин;
  • позитивно впливає на нервову систему;
  • зміцнює імунну систему;
  • покращує лактацію.

Спосіб заварювання

Один із варіантів заварювання зеленого елітного чаю – чайна ложка листя на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі 85° C. 

Особливі умови: заварювати 3-5 разів.

Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!

Категория: