Живе джерело – один із представників елітних білих чаїв, які високо цінуються не лише в Китаї, а й в інших країнах світу.
Нажаль, коли саме з'явився білий чай, ніхто в наш час сказати не може. Фахівці, які займаються цим питанням, висувають кілька версій. Одні кажуть, що напій вперше почали готувати у шостому столітті нашої ери. Інші стверджують, що він з'явився у дванадцятому столітті. Треті – напій у тому вигляді, в якому він відомий нам, існує лише близько двохсот років. Але більшість чаєзнавців впевнені, що у Китаї його п'ють понад 4 000 років.
Проблема з визначенням віку білого чаю виникла тому, що його в давнину не вважали чаєм. Настій використовувався з лікувальною метою.
Цей сорт відмінно втамовує спрагу і тонізує практично так само, як і енергетичні напої. При цьому він є винятково натуральним продуктом.
Білим його називають у зв'язку з кольором бруньок, покритих ніжними ворсинками. З чайного куща збирають молоді бруньки та листя. При заварюванні листочки розгортаються, набувають свого природного розміру і стандартної форми.
Склад
Зовні сухий чай виглядає, як плескаті щільні спіральки, які сформовані з пухнастих молодих листочків.
Колір, аромат, смак
Напій має смарагдовий, прозорий колір. Аромат чаю свіжий, легкий. Смак ніжний, з медовими та деревними нотками.
Корисні властивості
Чай Живе джерело має безліч позитивних якостей:
- позбавляє головного болю;
- допомагає впоратися із депресією;
- має бактерицидні властивості;
- виводить із організму холестерин;
- позитивно впливає на нервову систему;
- зміцнює імунну систему;
- покращує лактацію.
Спосіб заварювання
Один із варіантів заварювання зеленого елітного чаю – чайна ложка листя на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі 85° C.
Особливі умови: заварювати 3-5 разів.
Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!