У сучасному світі пуер є одним із найпопулярніших сортів чаю. Згідно з історичними даними, існує пуер сотні, а то й тисячі років. Свою назву чай отримав завдяки китайському місту Пуер, розташованому в південно-західній частині Піднебесної.
У давнину пуер вживали всі, і правителі, і народ. У Китаї існувала традиція. Коли в сім'ї народжувалась дівчинка, здійснювали закладку молодого пуера. Через двадцять років, коли дівчина виходила заміж, його вартість вже зростала в рази. У результаті витриманий чай був її посагом. Чайні фермери у своєму колі дарували молодятам чайне дерево, яке ставало символом їхньої сім'ї та життя. Подружжя мало добре доглядати дерево, щоб воно було сильним і здоровим, тоді і їхні стосунки будуть міцними, як коріння пуера.
Золотий Пуер – елітний чай (чорний пуер), синьоферментований шу пуер. Назву ж він отримав завдяки кольору листя, близького до темно-жовтогарячого.
Склад
У складі Золотого Пуера присутні виключно чайні бруньки, що визначає цінність продукту.
Колір, аромат, смак
Колір настою повністю залежить від витримки сировини. Чим більша витримка, тим відтінок темніший і насиченіший. Аромат пряний, фруктовий. Смак напою яскравий, легкий, терпкий із присмаком чорносливу, горіховими та фруктовими нотками.
Корисні властивості
Крім того, що Золотий Пуер добре втамовує спрагу і тонізує, він має й інші корисні властивості:
- має на організм бактерицидну дію;
- уповільнює процеси старіння;
- притуплює почуття голоду;
- знімає втому;
- сприяє роботі ШКТ, корисний при виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки.
Спосіб заварювання
Як і будь-який пуер для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої 90-95°С. 1 чайна ложка листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6.
Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!