Золотий Пуер

У сучасному світі пуер є одним із найпопулярніших сортів чаю. Згідно з історичними даними, існує пуер сотні, а то й тисячі років. Свою назву чай отримав завдяки китайському місту Пуер, розташованому в південно-західній частині Піднебесної.

У давнину пуер вживали всі, і правителі, і народ. У Китаї існувала традиція. Коли в сім'ї народжувалась дівчинка, здійснювали закладку молодого пуера. Через двадцять років, коли дівчина виходила заміж, його вартість вже зростала в рази. У результаті витриманий чай був її посагом. Чайні фермери у своєму колі дарували молодятам чайне дерево, яке ставало символом їхньої сім'ї та життя. Подружжя мало добре доглядати дерево, щоб воно було сильним і здоровим, тоді і їхні стосунки будуть міцними, як коріння пуера.

Золотий Пуер – елітний чай (чорний пуер), синьоферментований шу пуер. Назву ж він отримав завдяки кольору листя, близького до темно-жовтогарячого.

Склад

У складі Золотого Пуера присутні виключно чайні бруньки, що визначає цінність продукту.

Колір, аромат, смак

Колір настою повністю залежить від витримки сировини. Чим більша витримка, тим відтінок темніший і насиченіший. Аромат пряний, фруктовий. Смак напою яскравий, легкий, терпкий із присмаком чорносливу, горіховими та фруктовими нотками.

Корисні властивості

Крім того, що Золотий Пуер добре втамовує спрагу і тонізує, він має й інші корисні властивості:

  • має на організм бактерицидну дію;
  • уповільнює процеси старіння;
  • притуплює почуття голоду;
  • знімає втому;
  • сприяє роботі ШКТ, корисний при виразковій хворобі шлунка та 12-палої кишки.

Спосіб заварювання

Як і будь-який пуер для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої 90-95°С. 1 чайна ложка листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.

Кількість заварювань 5-6.

Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!

Категорія: