Шен Пуер є одним із найдавніших видів чаю. Перші згадки про нього є в записах 618 року до нашої ери (часи правління династії Тан). Його називають "зелений пуер". Якщо ж перекласти слово «шен» з китайської, то буквально воно означає не оброблений чи сирий.
Батьківщиною чаю є китайська провінція Юньнань. Саме там зосереджено основні чайні виробництва. У давнину саме звідси чай експортували до Тибету. Згодом торговці дійшли висновку, що пресований продукт перевозити простіше та вигідніше. Покупцям більше сподобався його смак і аромат. Сьогодні форма пресованого чаю може бути різною. "Зелений лист" - порційний Шен Пуер, який зручно заварювати. При цьому він зберігає всі основні якості.
Склад
«Зелений листок» виробляється із зрілого великого листя і бруньок з білим ніжним ворсом.
Колір, аромат, смак
Настій має прозорий, світлий, бурштиновий колір і багатогранний аромат з трав'янисто-квітковими, деревними, димними відтінками. Смак чаю насичений, солодкуватий, з медовими та фруктовими нотками.
Корисні властивості
У Китаї вважається, що Шен Пуер попереджає розвиток ракових клітин, а також допомагає при отруєнні. Його застосовують для поліпшення стану при проблемах із кишківником та вірусних захворюваннях. Крім перерахованого напій:
● має дезинфікуючі властивості;
● виводить із організму токсини;
● нормалізує обмін речовин;
● спалює жирові клітини;
● заспокоює, надає розслаблюючу дію;
● допомагає сконцентруватися.
Спосіб заварювання
Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6.
Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!