Морінга (листя)

Морінга — чудове джерело енергії та життєвої сили. Напій з неї — антидепресант і тонік, що багатий корисними мінералами та амінокислотами. Смак напою ніжний, трав’яний, із легкою кислинкою та солодким присмаком. Аромат — тонкий, із нотками меду та весняних квітів.

Стріла, яка досягає цілі

В Індії органічна Морінга вирощується  в передгір'ях Гімалаїв відповідно до давніх аюрведичних методів з метою забезпечення максимально можливої ефективності - “прани”. Через численні переваги у рослини є інші назви: Шобханджана — "дуже сприятливе дерево" та "Шингу" — "стріла", оскільки веди вважали, що корисний вплив швидко досягає найглибших тканин тіла.

Про дерево Морінга та його унікальні властивості фахівцям було відомо ще з XVIII століття. Першими, хто описав рослину для науки, стали французькі ботаніки-натуралісти Франсуа Олександр П'єр де Гарсо, — на початку століття, та Жан-Батіст Ламарк — у 1785 р.

Повернення до людей

Листя Морінги використовувалися протягом століть для лікування серйозних захворювань та прискорення загоєння ран. Проте, в полі зору сучасних вчених рослина з’явилася нещодавно. Дослідження її властивостей та переваг тривають, дедалі їх кількість більшає.

Сучасні дослідження

Результати сучасних досліджень свідчать про терапевтичний потенціал речовин, наявних у рослині, при лікуванні хронічних станів: гіперглікемії (показник цукрового діабету) та дисліпідемії – фактор ризику серцево-судинних захворювань.

Вплив на самопочуття

Сушені листя морінги містять кальцій, залізо, вітаміни А, В та інші. Вживання напою з мерінги сприяє знижує рівень “шкідливого” холестерину в крові, за що “відповідають” наявні в рослині вітаміни групи В.

Вітамін В1 або тіамін, наявний в напої з морінги, бере участь в обміні речовин: глюкози та жирів. Він успішно захищає судини від шкідливого впливу глюкози та інсуліну.

Тіамін також потрібен для злагодженої роботи центральної та периферичної нервової системи, в першу чергу, для профілактики порушень з боку координації рухів та короткотривалої пам’яті.

Отримання сировини

З метою збереження корисних властивостей листя дерев морінги азійського та/або африканського походження висушують природним шляхом або за низьких температур. У готовому для заварювання вигляді вони містять корисні інгредієнти, які допомагають підтримувати здоров’я в нормі.

Як вживати

Чай з Морінги — це трав’яний настій, приготований шляхом замочування листя в гарячій гарячій воді. Напій не містить кофеїну, отже, може вживатися у будь-який час дня. Висушене листя морінги заварюють, як чай. У смаку можна відчути, зокрема, ніжні фруктові акценти з нотками сушених ягід.

Примітка: Чому французькі вчені?
Тому що вони справді описали рослину. 

Категория: