Чай Пуер або «Земляний чай» виробляється за спеціальною технологією вже не одне тисячоліття. Його головна відмінність від інших різновидів продукту полягає в тому, що чим довше він зберігається, тим краще стає. З часом він набуває додаткових смакових якостей, отримує більш насичений аромат. Незважаючи на те, що сьогодні легендарний напій можуть дозволити собі люди в різних країнах світу, існують такі його види, які не йдуть на експорт і є національним надбанням Китаю.
Про цей чай є чимало легенд. Одна з них говорить, що з'явився він випадково з легкої руки одного закоханого хлопця, що транспортував листя. Замріявшись, молодик не помітив, що чай від дощу став вологим. Покарання за зіпсований продукт йому загрожувало суворе, але ситуацію врятував слуга. Він вирішив спробувати на смак зіпсований чайний брикет. Йому так сподобався напій, що він запропонував подарувати товар імператору, якому в результаті такий чай теж припав до смаку. Винуватець цієї події отримав хорошу винагороду.
Склад Камені Пуеру «Рис»
Ферментоване чайне листя з додаванням екстракту рису, виготовлене за особливою китайською технологією.
Колір, аромат, смак
Аромат готового напою поєднує в собі земляну лісову прілість, горіхи, гриби, пропарений рис, свіжий попкорн та трохи цитрусу. Смак м'який та делікатний. Рисові нотки забезпечують напою яскравий, насичений, пікантний, трохи солодкуватий присмак. Напій має темно-червоний щільний колір.
Корисні властивості
Ефект від вживання напою комплексний та цілющий. Чай має антистресові властивості, забезпечує м'який детокс, сприяє нормалізації рівня цукру і холестерину в крові, нормалізує артеріальний тиск і покращує травлення, позитивно впливає на нормалізацію ваги. Чинить розслаблюючу дію на організм.
Спосіб заварювання
Традиційний метод. Сировина у кількості 6 г заливається 250-300 мл гарячої води (90-95 градусів) на 2-3 хв. Заварювати можна 2-3 рази.
Другий спосіб – заварювання у проливному чайнику. Першу заварку слід потримати довше. Витримує сировину до 15 проливів.
Є ще один варіант приготування – варіння. У цьому випадку добре спресована сировина ідеально розм'якшується та віддає всю смакову гаму. Варити можна як у воді, так і на молоці.
Отримайте заряд бадьорості на весь день – подаруйте собі радість з дивовижним, смачним та корисним напоєм!