Лао Ча – улунський витриманий чай сильної ферментації. У перекладі означає "старий чай". Його виробництво зосереджене у Китаї та на Тайвані. Багаторічна витримка та особлива технологія старіння призводить до того, що з кожним наступним роком чай отримує додаткові смакові властивості.
Існує думка, що спочатку технологія виробництва такого чаю з'явилася в материковій частині Китаю, коли влада належала династії Цин. На Тайвань вона прийшла набагато пізніше. Згідно з легендою, чайне листя укладали в глечик і закопували під вівтарем. Глек із сировиною витягувався зі свого сховища лише один раз на рік для прожарювання. Таким чином чай набував мудрості та сили предків.
Склад Камені пуеру «Лао-ча»
Чай виробляється за спеціальною технологією з високоякісної пуерної сировини – чайного листя та бруньок.
Колір, аромат, смак
Ароматичні та смакові характеристики каміння пуеру «Лао-ча» високо цінуються у всьому світі. У готовому напої переплітаються карамельні та шоколадні нотки, відтінки горіхів та кориці, чути лісові аромати. Повністю розкривається чай із третьою заваркою. Настій тягучий, має темний густий коньячний відтінок.
Корисні властивості
Лао Ча містить багато вітамінів, амінокислот, мінералів, алкалоїдів та поліфенолів. Завдяки цьому він позитивно впливає на організм людини в цілому. Напій зігріває, тонізує, прискорює обмінні процеси, сприяє покращенню травлення та виведенню токсинів з організму, зміцнює імунну та серцево-судинну системи.
Спосіб заварювання
Традиційний метод. Сировина у кількості 6 г заливається 250-300 мл гарячої води (90-95 градусів) на 2-3 хв. Заварювати можна 5-7 разів.
Другий спосіб – заварювання у проливному чайнику. Першу заварку слід потримати довше. Витримує сировину до 15 проливів.
Є ще один варіант приготування – варіння. У цьому випадку добре спресована сировина ідеально розм'якшується та віддає всю смакову гаму. Варити можна як у воді, і на молоці.
Отримайте заряд бадьорості на весь день – порадуйте себе дивовижним, смачним та корисним напоєм!