"Храм неба" – один из самых известных зеленых классических чаев Поднебесной. Сильный тонизирующий эффект, классический вкус и яркий аромат – залог наивысшей популярности этого чая.
Происхождение
Зеленый чай "Храм неба" производится в провинции Чжэцзянь и близлежащих районах. Его значительная популярность и узнаваемость обусловлены, в частности, органическими технологиями производства. Темно-зеленые, почти глянцевые листья внимательно отбираются среди прочего и сворачиваются в маленькие шарики.
Вкус и аромат
Шарики-гранулы раскрываются в горячей воде и образуют крепкий настой медно-зеленого цвета. Чаю "Храм неба" свойственен мягкий, теплый и очень уютный вкус. Свежий травянистый аромат с яркими цветочными нотами завершает вкусовую композицию.
Зеленый чай "Храм неба" употребляют, в частности, во время еды, поскольку он гармонично дополняет большинство мясных и овощных блюд. Из него можно делать освежающий напиток со льдом, лимоном и сахаром или без них. Марокканский подход, например, подразумевает добавление к чаю во время заваривания небольшого количества мяты.
Оздоровительное воздействие
Благодаря витамину В1/тиамину, входящему в состав напитка, употребление зеленого чая нормализует обмен веществ в организме. Кстати, недостаток этого витамина может быть одной из причин сердечно-сосудистой недостаточности.
Также тиамин и другие полезные соединения способствуют оптимальной работе мозга, нервной системы. Поскольку зеленый чай содержит кофеин, осознанное потребление напитка помогает снизить уровень стресса и усталость, а также обеспечить заряд энергии, когда вы устали.
Заваривание
Один из способов заваривания зеленого классического чая на 1 порцию: чайная ложка чая на 350 мл и еще одна дополнительная – на чайник. Время заваривания: 2-3 минуты при 95°C.
Другой способ: объем: 4-5 чайных ложек чая на 1 л воды. Время заваривания: 1-3 минуты при температуре 80°C. Особые условия: заваривать 2-3 раза.
"Храм неба" – один із найвідоміших зелених класичних чаїв Піднебесної. Сильний тонізуючий ефект, класичний смак і яскравий аромат, – запорука найвищої популярності цього чаю.
Походження
Зелений чай "Храм неба" виробляється в провінції Чжецзянь і прилеглих районах. Його значна популярність та впізнаваність зумовлені, зокрема, органічними технологіями виробництва. Темно-зелене, майже глянсове листя уважно відбирається серед іншого та згортається в маленькі кульки.
Смак і аромат
Кульки-гранули розкриваються у гарячій воді та утворюють міцний настій мідно-зеленого кольору. Чаю “Храм неба” властивий м’який, теплий і дуже затишний смак. Свіжий трав’янистий аромат із яскравими квітковими нотами довершує смакову композицію.
Зелений чай “Храм неба” вживають, зокрема, під час їжі, оскільки він гармонійно доповнює більшість м’ясних та овочевих страв. З нього також можна робити освіжаючий напій із льодом, лимоном і цукром або без них. Марокканський підхід, наприклад, передбачає додавання до чаю під час заварювання невеликої кількості м’яти.
Оздоровчий вплив
Завдяки вітаміну В1/тіаміну, що входить до складу напою, вживання зеленого чаю нормалізує обмін речовин в організмі. До речі, нестача цього вітаміну може бути однією з причин серцево-судинної недостатності.
Також тіамін та інші корисні сполуки сприяють оптимальній роботі мозку, нервової системи. Оскільки зелений чай містить кофеїн, усвідомлене споживання напою допомагає знизити рівень стресу та втому, а також забезпечити заряд енергії, коли ви втомилися.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого класичного чаю на 1 порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Інший спосіб: об’єм: 4-5 чайних ложок чаю на 1 л води. Час заварювання: 1-3 хвилини при температурі 80°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.